Діяльність Всеукраїнського агрономічного товариства та його роль у розвитку дорадництва в Україні - Білан, С. (Український історичний збірник, 2014)
У статті розкрито особливості процесу, що відображають питання створення і діяльності сільськогосподарських товариств в Україні у кінці ХІХ — на початку ХХ ст. та спектра послуг, які вони надавали протягом порівняно нетривалого терміну існування своїм членам — сільськогосподарським виробникам, та зайняли важливу нішу серед суб’єктів аграрного господарювання. Розглянуто просвітницьку діяльність сільськогосподарських товариств (на прикладі Всеукраїнського агрономічного товариства), що сприяло поширенню передових агрономічних знань та розвитку дорадництва в Україні.