Створення франко-німецької колоніальної антанти і французьке суспільство - Плюта, Н. (Український історичний збірник, 2014)
Стаття присвячена колоніальній політиці Франції в Африці в 70–90-ті роки ХІХ ст., зокрема, досліджено проблему створення франко-німецької колоніальної антанти та реакції на це французького суспільства.