Практика адміністративного та судового переслідування преси Києва за матеріалами цензурних звітів (1907 — липень 1914 рр.) - Басенко, І. (Український історичний збірник, 2014)
У статті досліджено адміністративні та судові санкції, що були вжиті проти щоденної суспільно-політичної преси Києва протягом довоєнного (1907– 1914 рр.) періоду Російської імперії. Розглядаються причини та характер санкцій, їхній вплив на періодику.