Особливості зображення гетьмана Івана Мазепи в сучасній російській історіографії: головні тенденції - Яценко, В. (Український історичний збірник, 2014)
У статті висвітлюються головні підходи, що панують в сучасній російській історіографії при зображені гетьмана Івана Мазепи. Дослідник зазначає, що при висвітлені гетьманства Івана Мазепи сучасні російські історики презентують три підходи: консервативний імперський, ліберальний і поміркований.