Краніологічне дослідження поховань XX ст. у Володимирі-Волинському за 2013 рік - Долженко, Ю.; Златогорський, О. (Український історичний збірник, 2014)
У статті проведено комплексне дослідження черепів з масового поховання жертв в’язниці 1940–1941 рр. у Володимирі-Волинському за двома краніологічними методиками. Показано близькість між загиблими у п’яти могильних ямах у Володимирі-Волинському та певну подібність їх до Литовців за широкою краніометричною програмою, а за короткою — до похованих поряд з собором св. Марії Магдалени у Вроцлаві.