Вимірювання глибин канавок еталона чутливості за його зображенням - Опир, Н.В.; Берегуляк, О.Р. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2011)
Розроблена методика вимірювання глибин канавок еталона чутливості за його рентгенологічним зображенням з використанням методів обробки зображень та розпізнавання образів. На основі різниці рівнів сірого отвору і оточуючого його фону встановлено відповідність між градаціями яскравості і глибиною канавок.