Взгляд из космоса на русско-турецкие войны XVIII - XIX столетий - Турский, И.И.; Сухарев, В.А. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2005)
В статті розглянуті найбільш великі військові битви, які вели між собою Російська і Оттоманська імперії за сферу впливу на Чорному морі та Балканах. Мета даної статті - показати, слідкуючи за хронологією головних подій цих воєн, що поряд з їх військово-політичним розвитком на їх перебіг також суттєво впливали космічні фактори, які, як правило, виступали в ролі каталізатора або спускового механізму в розв'язанні військових конфліктів.