До питання гармонізації стандарту ДСТУ-Н Б А.3.1-15:2010. Настанова з ультразвукового контролю зварних з'єднань металевих конструкцій. Частина 1 - Радиш, Ю.В.; Цечаль, В.О.; Кірєєв, А.С.; Шевченко, І.Я.; Радько, В.Г. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2012)
Вирішена одна з головних проблем гармонізації уніфікованих методів ультразвукового контролю, які регламентуються європейськими стандартами (ДСТУ EN 583, ДСТУ EN 1712, ДСТУ EN 1713, ДСТУ EN 1714, BS EN 25817, ISO 5817), із національними нормами оцінки якості зварних з’єднань металоконструкцій, установлені СНиП III-18–75, СНиП 3.03.01–87 та іншими нормативними документами. Зварні з’єднання сталевих конструкцій розділяються на три категорії в залежності від типу, умов експлуатації та рівня їх відповідальності. Ці категорії визначають, відповідно, три рівня якості ультразвукового контролю, який виконується при виготовленні, монтажі, експлуатації та ремонті сталевих конструкцій. Дефекти зварних з’єднань високого, середнього та низького рівня якості приводяться у відповідність з дефектами зварних з’єднань рівнів якості B, C і D, що визначаються європейськими стандартами BS EN 25817. Таким чином досягається гармонізація цього стандарту з європейськими нормами на виконання ультразвукового контролю.