Особливості програмного забезпечення акустико-емісійних засобів діагностування (Огляд. Повідомлення 2) - Скальський, В.Р.; Станкевич, О.М.; Клим, Б.П.; Почапський, Є.П. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2010)
Розглянуто етапи становлення та розвитку прикладного програмного забезпечення (ППЗ) систем АЕ діагностики. Проведено порівняльний аналіз сучасного стану ППЗ АЕ-засобів провідних світових виробників. Особлива увага зосереджена на характеристиці функціональних можливостей програмних продуктів компаній PAC (США), «Diapac» (Росія), «Vallen Systeme» (Німеччина), «Bruel&Kjaer» (Данія), ТОВ «ІНТЕРЮНІС» (Росія), а також ППЗ АЕ-апаратури сімейства ЕМА (Iнститут електрозварювання ім. Є. О. Патона НАН України), АЕ-комплексу АКЕМ (Національний авіаційний інститут, Україна), сімейства портативних АЕ-засобів SKOP (Фізико-механічний інститут ім. Г. В. Карпенка НАН України). Визначено пріоритетні напрямки та тенденції подальшого розвитку ППЗ систем АЕдіагностування.