Роздільний вихрострумовий контроль дефектів і товщини фарбового покриття - Маєвський, С.М. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2012)
Розроблена схема вихрострумового дефектоскопу з використанням двох однакових резонансних контурів — одного на основні котушки індуктивності вимірювального вихрострумового перетворювача, а іншого — на основі допоміжної котушки індуктивності. Відрізняється простотою настроювання частоти задаючого генератора та роздільною індикацією за знаком вихідної напруги як поверхневого дефекту матеріалу об’єкта контролю, так і зазору між поверхнею цього матеріалу та вимірювальним перетворювачем. Висока чутливість дефектоскопу до поверхневих дефектів має місце завдяки використанню напівзамкнутого феритового магнітопроводу, що концентрує електромагнітний потік котушки вихрострумового вимірювального перетворювача для збудження в об’єкті контролю вихрових струмів в зоні обмежених розмірів.