Структура, оптичні та електричні властивості парофазних конденсатів PbTe:Bi на слюді - Фреїк, Д.М.; Биліна, І.С.; Матеїк, Г.Д.; Бачук, В.В.; Люба, Т.С. (Физическая инженерия поверхности, 2014)
Представлено результати дослідження процесів структуроутворення у парофазних конденсатах PbTe: 0,1 ат. % Bi, отриманих випаровуванням наважок із синтезованих сполук у відкритому вакуумі та осадженням їх пари на свіжі сколи (0001) слюди-мусковіт марки СТА. Встановлено особливості їх зародження і росту за різних температур Тп = (420—470) К і часу τ = (240—1200) с осадження. Досліджено спектральні оптичні властивості у діапазоні частот (225—6000) см⁻¹, а також електричні параметри структур. Вияснено механізми донорного впливу домішок вісмуту на електричні властивості конденсатів.