Статистические характеристики скорости ветра в районе Одессы - Ивус, Г.П.; Агайар, Є.В.; Мищенко, Н.М. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2005)
Представлений аналіз деяких статистичних характеристик швидкості вітру (середнього квадратичного відхилення, асиметрії та ексцесу) за даними спостережень на метеостанціях Одеса-порт, Ільїчівськ-порт та порт Південний за період 1991-2000 рр. Зазначено на значне зменшення швидкості вітру по всьому узбережжю Одеського регіону, особливо в районі Одеса, ГМО.