Національне питання в Україні у 1917–1921 роках - Грищенко, Ю. (Український історичний збірник, 2015)
У статті досліджується основні напрями національної політики за часів Центральної Ради, Гетьманату П. Скоропадського та Директорії, аналізуються законодавчі ініціативи влади по відношенню до національних меншин. Також характеризуються болгарський фактор у громадянських протистояннях Півдня України.