Літописний матеріал чернігівського змісту ХІІ — середини ХІІІ ст. у Новгородському Першому літописі - Чугаєва, І. (Український історичний збірник, 2015)
Стаття присвячена аналізу літописних статей ХІІ — початку ХІІІ ст. Новгородського Першого літопису, що містять унікальну чернігівську за змістом інформацію, яка відсутня в Лаврентіївському та Іпатіївському літописних зводах. Автор робить висновок про походження частини південноруських звісток Новгородського Першого літопису, насичених чернігівським матеріалом, із чернігівського джерела.