Модифікована оцінка конкурентоспроможності підприємства з видобутку запасів - Бардась, А.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Розглянуто вплив природних і економічних факторів на перспективи діяльності вугільної шахти. Запропоновано здійснювати оцінку конкурентоспроможності підприємств вугільногалузі на основі модифікованого ромбу М. Портера. Ключові слова: конкурентоспроможність підприємств, вугільна галузь, екологічні наслідки.