Приймально-детектуючий тракт цифрової радіографічної системи з підвищеним просторовим розділенням - Рижиков, В.Д.; Ополонін, О.Д.; Лисецька, О.К.; Воронкін, Е.Ф.; Перевертайло, В.Л. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2009)
Висвітлюється пошук резервів для поліпшення виявної та роздільної здатності цифрових радіографічних систем на базі детекторів «сцинтилятор–фотодіод». Визначено напрямок створення приймально-детектуючого тракту з підвищеним просторовим розділенням за рахунок удосконалення структурної схеми, виготовлення 32-канальних сцинтиляційних збірок та фотоприймальних пристроїв з інтегрованою електронікою. За результатами випробувань зроблено висновки щодо застосування пристрою для контролю зварних з’єднань та металоконструкцій.