Методологія акустико-емісійного діагностування залізобетонних елементів мостових конструкцій - Назарчук, З.Т.; Скальский, В.Р. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2009)
Подано методологічні аспекти проведення АЕ-діагностування залізобетонних елементів мостових конструкцій. В їх основу закладено теоретико-експериментальні результати, отримані під час досліджень різних механізмів зародження та розвитку руйнування бетону та залізобетону у лабораторних умовах випробувань та під час апробації створених методик на реальних об’єктах довготривалого експлуатування. Приведено методичні рекомендації застосування створених методологічних підходів для діагностування таких об’єктів.