Генерація звуку течіями в каналах з локальними нерегулярностями геометрії - Борисюк, А.О. (Інститут гідромеханіки НАН України, 2007)
Підсумовано результати останніх теоретичних, експериментальних та чисельних досліджень течій і пульсацій пристінного тиску в околах локальних нерегулярностей геометрії (звужень) каналів, а також згенерованих ними акустичних полів.