Наукова складова інноваційного розвитку вугледобувних підприємств України - Петровська, Т.Е. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Розглянуто наукову складову в контексті інноваційного розвитку підприємств вугільної промисловості України, проаналізовано результати досліджень та розробок на вітчизняних вугледобувних підприємствах, зазначено сучасні наукові та технологічні інноваційні технології, використання яких дасть можливість забезпечити енергетичну безпеку країни. Ключові слова: вугільна промисловість України, інноваційний розвиток, підприємства.