Структура скоростной этажности мантии под Фенноскандией по данным сейсмотомографии - Цветкова, Т.А.; Бугаенко, И.В. (Геофизический журнал, 2016)
Згідно з тривимірною Р-швидкісною моделлю мантії під Фенноскандією, показано швидкісну поверховість верхньої мантії та її перехідної зони. Виділено чотири швидкісні поверхи і відповідні їм сейсмічні межі 2-го роду, в тому числі перехідної зони. У верхній мантії ці межі відповідають відомим межам, установленим за наддовгими профілями: Феннолора, Кварц, Рубін і масив Свеколапка.