Особливості українського Придунав'я з погляду поліетнічності - Чебан, О.М. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2005)
Національна філософія етносів Придунав'я впродовж тривалого історичного часу відтворювала в їх свідомості різноманітні етнічні процеси, які відбувалися у краї. Етнокультурний простір Придунав'я репродукує в регіоні традиції, визначаючи смисловий простір людської свідомості, представлений найбільш універсальними знаковими системами: мовою, способом життєдіяльності, нормами поведінки. Народи Придунав'я створили своєрідний модус мислення регіону. Визначальною рисою і незаперечним доказом міжетнічної цілісності Придунав'я є той факт, що майже всі мешканці краю вважають його своєю батьківщиною.