Напряженно-деформированное состояние двухслойной круглой ортотропной пластинки с малой сдвиговой жесткостью - Киракосян, Р.М.; Степанян, С.П. (Прикладная механика, 2014)
Розглянуто плоску задачу і задачу про згин круглої пружної плити, що складена з двох різних циліндрично ортотропних шарів. Задача про згин розглянута на основі уточнених теорій. Прийнято гіпотезу про розподіл радіальних зміщень шарів у вигляді різних лінійних функцій вертикальної координати. Шари умовно розділені, їх взаємодія описується контактними нормальними і дотичними напруженнями, які представлено степеневими многочленами з невідомими коефіцієнтами. Розглянуто числові приклади і зроблено якісні та кількісні висновки.