Дослідження плазми електродугового разряду з домішками міді та хрому - Веклич, А.М.; Лебідь, А.В.; Сірик, О.О.; Хоменко, О.В. (Электрические контакты и электроды, 2014)
Дослідженно плазму електродугового розряду в потоці аргону між електродами з композита Cu—Cr—W, виготовленого за технологією порошкової металургії. Методами оптичної емісійної спектроскопії отримано радіальні розподіли температури та електронної концентрації для струмів 3,5 та 30 А. Дані експериментальні результати використано для розрахунку складу плазми у припущенні локальної термодинамічної рівноваги. Досліджено структурні зміни електродів під впливом дуги та встановлено їх подібність до змін робочого шару дугогасильних контактів промислової вакуумної камери після стендових випробувань на комутаційну зносостійкість.