Особливості розмелу порошку електролітичної міді у млинах різного типу - Гончарук, А.О.; Хоменко, О.В.; Найда, Ю.І. (Электрические контакты и электроды, 2014)
Проведено аналіз змін гранулометричного складу та форми частинок порошку міді в умовах розмелу у млинах з розмельними тілами (вібраційного, атриторного та планетарного типів) та у млині нового типу без розмельних тіл, розробленому в ІПМ НАН України. Запропоновано модель диспергування частинок порошку у млині нового типу в залежності від профілю абразивної поверхні на робочих елементах млина. За результатами модельних досліджень визначено оптимальні топологічні характеристики робочих поверхонь та удосконалено камеру помолу. Експериментальні дослідження залежності середнього розміру частинок від часу розмелу електролітичної міді у млині удосконаленого типу показали якісну відповідність модельним розрахункам.