Стики меж зерен у полікристалічних плівках кремнію - Богорош, О.Т.; Воронов, С.О.; Шматко, І.О.; Шматко, О.А. (Металлофизика и новейшие технологии, 2013)
Методами атомової силової мікроскопії та трансмісійної електронної мікроскопії, залежно від типу вихідної структури та фізико-хемічного впливу під час зростання, в леґованих фосфором полікристалічних кремнійових плівках досліджено характеристики меж зерен, проаналізовано механізми формування як потрійних стиків меж, так і множинних, що відрізняються кількістю та взаємним розташуванням спеціяльних меж Σ3ⁿ і меж загального типу. Результати аналізи схильности стиків меж зерен різних типів до рухливости і взаємодії з ними домішкових кластерів є підставою для розроблення принципів керування структурою, її морфологічними особливостями, комплексом фізичних та механічних властивостей плівкових матеріялів.