Ґенерація та рух дислокаційних перегинів під впливом зовнішнього імпульсного навантаження - Карнаухов, І.Н.; Погорєлов, О.Є.; Чернолевський, М.С. (Металлофизика и новейшие технологии, 2013)
У рамках моделі Френкеля—Конторової розглянуто ґенерацію дислокаційних перегинів поблизу поверхні зразка металу під впливом зовнішнього імпульсного навантаження. Показано, що імпульсне навантаження ґенерує дислокаційні перегини, які утворюються поблизу поверхні і рухаються вглиб зразка, причому процес ґенерації має пороговий характер. Швидкість дислокаційних перегинів та величина порогу ґенерації залежать як від параметрів зразка, так і від амплітуди і тривалості імпульсу зовнішнього навантаження.