Динамічна дифрактометрія дефектів і деформацій в кристалах ґранату Gd₃Ga₅O₁₂ після імплантації йонами F⁺ - Скакунова, О.С.; Пилипів, В.М.; Владімірова, Т.П.; Оліховський, С.Й.; Молодкін, В.Б.; Остафійчук, Б.К.; Кисловський, Є.М.; Решетник, О.В.; Лізунова, С.В. (Металлофизика и новейшие технологии, 2013)
Методою високорозрізняльної Рентґенової дифрактометрії виміряно криві дифракційного відбивання (КДВ) від монокристалів ґадоліній-ґалійового ґранату Gd₃Ga₅O₁₂, яких було імплантовано різними дозами йонів F⁺ з енергією 90 кеВ. Аналіз цих КДВ проведено на основі теоретичної моделі динамічної дифракції Рентґенових променів у кристалах з неоднорідним розподілом дефектів. В результаті встановлено параметри профілю деформації та характеристики структурних дефектів у імплантованому шарі й основному об’ємі досліджуваних зразків.