Населення домогосподарств і структура родин мешканців Полтави другої половини XVIII ст. (за матеріалами сповідних розписів) - Волошин, Ю. (Соціум. Альманах соціальної історії, 2013)
У статті аналізується населеність домогосподарств і структура родин представників основних мікрогруп полтавського соціуму другої половини XVIII ст. Досліджується середня чисельність мешканців дворів, кількість домових господарств, де проживали підсусідки і слуги, типологічні особливості структури родин.