Про вплив температурних умов на ефективність реакцій відновлення при газифікації вугільних пластів - Півняк, Г.Г.; Табаченко, М.М.; Дичковський, Р.О. (Розробка родовищ, 2013)
Проведений аналіз можливості активації процесу газифікації для покращення якості вихідних газів із газогенератора. Розглянуто способи підвищення швидкості протікання реакцій відновлення вуглекислого газу (СО₂) до монооксиду вуглецю (СО), а також збільшення виходу водню (Н₂) шляхом варіації температурним режимом у відновлювальній зоні газифікації. Зроблені відповідні висновки та рекомендації щодо реалізації запропонованих заходів.