Державна воєнізована гірничорятувальна служба у вугільній промисловості - Смоланов, С.М.; Бєліков, І.Б.; Голуб, С.М.; Макаренко, В.Р. (Розробка родовищ, 2014)
Наведено завдання за призначенням, структуру, дислокацію, порядок функціонування підрозділів Державної воєнізованої гірничорятувальної служби (ДВГРС) у вугільній промисловості, статистичну інформацію щодо виникнення аварій та аварійних ситуацій на вугільних підприємствах, загальні показники виконання підрозділами ДВГРС аварійно-рятувальних робіт, надання невідкладної медичної допомоги, робіт із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та мінімізації їх наслідків.