Аналіз розвитку мережі підземних сховищ газу України - Чернова, О.Т. (Розробка родовищ, 2014)
Розглянуто історію створення підземного зберігання газу в Україні, основні етапи розвитку. На основі аналізу сховищ приведено характеристику проблем, які виникали при створенні та розробці підземних сховищ України. Наводиться структура комплексів підземних сховищ газу та надається характеристика параметрів їх роботи. Викладено коротку характеристику газотранспортної системи України та її взаємозв’язок з підземними сховищами.