Дослідження ступеня озеленення санітарно-захисних зон гірничодобувних підприємтсв із застосуванням ГІС-технологій - Бучавий, Ю.В.; Павличенко, А.В.; Семеріч, К.В. (Розробка родовищ, 2014)
Розроблено методику оцінки ступеня озеленення території гірничодобувних підприємств за допомогою програм ESRIArcGIS 9.3, ArcCatalog, ESRI ARCGISDesktop і ArcMap. Проведено дослідження ступеня озеленення санітарно-захисних зон двох гранітних кар'єрів. Обґрунтовано місце розташування ділянок, які можуть бути використаними для збільшення площ зелених насаджень.