Розвиток енергетичних систем світу та їх вплив на стабільний стан економіки й суспільства - Четверик, М.С.; Мішіна, О.В. (Розробка родовищ, 2014)
Розглянуто види енергетичного забезпечення світової спільноти від давніх часів до сучасності. Наведена теорія зміни в часі енергетичних систем Світу, яка на підставі встановленої закономірності зменшення терміну їх ефективного застосування дозволяє визначити час переходу до наступної. Викладено основні напрями розвитку енергетики в Україні, які дозволяють поліпшити енергетичне забезпечення, економічний стан держави та екологію.