Змiщення макроскопiчних характеристик термодинамiчних систем пiд дiєю радiацiйного опромiнення - Гаврюшенко, Д.А.; Тарадiй, К.В. (Доповіді НАН України, 2016)
Наслiдком впливу радiацiйного опромiнення на фiзичнi системи є поява у цих системах нових компонентiв, що вiдрiзняються вiд компонент незбуреної системи як енергiєю взаємодiї, так i фiзичними характеристиками частинок системи. Тому формалiзм функцiй розподiлу є зручним з точки зору наочностi iнтерпретацiї як структурних змiн, що вiдбулися у системi, так i з точки зору обчислення змiни основних макроскопiчних характеристик системи. Одержано ряд виразiв, що встановлюють зв’язок мiж кореляцiйними функцiями i макроскопiчними параметрами системи.