Електропровідні властивості твердих розчинів Na₃₋₂xFe₂₋xNbx(PO₄)₃ (x = 0 ÷ 1,5) - Ущапівська, Т.І.; Затовський, І.В.; Слободяник, М.С.; КузьмІн, Р.М. (Доповіді НАН України, 2016)
З використанням методу твердофазного синтезу отримано ряд твердих розчинiв загального складу Na₃₋₂xFe₂₋xNbx(PO₄)₃ (x = 0÷1,5), що належать до сполук сiмейства NASICON. Для одержаних зразкiв у температурному iнтервалi 323–833 К дослiджено залежнiсть електропровiднiсть–температура. Виявлено збiльшення енергiї активацiї електропровiдностi зi зменшенням кiлькостi натрiю в сполуцi (температурний iнтервал 393–663 К). Встановлено наявнiсть певної межi кiлькостi натрiю в кристалiчному каркасi, що забезпечує максимальне значення iонної провiдностi.