Вміст РБФК/О і активність асиміляції СО₂ в онтогенезі прапорцевого листка різних за продуктивністю сортів озимої пшениці - Франтiійчук, В.В.; Ситник, С.К.; Стасик, О.О.; Міхно, А.І. (Доповіді НАН України, 2016)
Встановлено, що вмiст РБФК/О в прапорцевому листку рослин озимої пшеницi тiсно позитивно корелює з iнтенсивнiстю фотосинтезу в перiод наливання зернiвок i старiння фотосинтетичного апарату. Збереження високого рiвня РБФК/О i фотосинтезу листка на пiзнiх етапах репродуктивного розвитку визначається, головним чином, генетично детермiнованою ремонтантнiстю сорту i полiпшується при пiдвищеннi дози мiнерального живлення. Максимальне накопичення РБФК/О в молодому прапорцевому листку рослин пшеницi у фазу цвiтiння, очевидно, бiльшою мiрою пов’язане з депонуванням азоту i не корелює з iнтенсивнiстю фотосинтезу.