Сучасне костомаровознавство: основні тенденції розвитку - Гончар, О. (Історіографічні дослідження в Україні, 2016)
У статті розглядаються особливості сучасних вітчизняних студій, пов’язаних з творчістю та постаттю визначного українського вченого-гуманітариста М. Костомарова (1817–1885). Актуалізовано міждисциплінарний характер костомаровознавчих досліджень, який відповідає новітнім тенденціям розвитку світової соціогуманітаристики та допомагає розширити спектр оцінок образу М. Костомарова.