Постать Сергія Єфремова на сторінках журналу «Український історик»: студії та документи - Іваницька, С.; Єрмашов, Т. (Історіографічні дослідження в Україні, 2016)
У статті розглядаються наукові розвідки й археографічні публікації (листи, спогади, щоденники) що з’явилися на сторінках журналу «Український історик» в 1973–2007 рр. та були присвячені видатному вченому й публіцисту Сергію Олександровичу Єфремову (1876–1939). Автори доводять, що ці різножанрові матеріали нині є важливим джерелознавчим та історіографічним ресурсом єфремознавства.