Візуальні студії в системі сучасного соціогуманітарного знання - Ковалевська, О. (Історіографічні дослідження в Україні, 2016)
У статті подано визначення візуальних студій як окремого напряму досліджень, вказано на кілька класичних гуманітарних дисциплін, які останнім часом активно почали залучати візуальні джерела чи візуальні методи досліджень; виділено кілька нових субдисциплін. Здійснено короткий огляд передумов реалізації візуального повороту в гуманітарній галузі знання. Окреслено основні особливості візуальних студій на сучасному етапі.