До історіографії історії монетного карбування у Подніпров’ї у XIV–XV ст. - Хромова, І. (Історіографічні дослідження в Україні, 2016)
У даній статті розглянуто історіографію історії монетного карбування на території Подніпров’я у XIV–XV ст. Тема має достатньо давню історію, однак досі актуальна та багата неоднозначними інтерпретаціями джерельного матеріалу. Проаналізовано дослідження періоду з 30-х рр. ХІХ до 80-х рр. ХХ ст.