Технічний переворот у Наддніпрянській Україні в ХІХ столітті: історіографічний огляд - Полоз, К. (Історіографічні дослідження в Україні, 2016)
Стаття присвячена історіографічному огляду наукової літератури, у котрій висвітлено аспекти технічного перевороту в Наддніпрянській Україні в ХІХ ст. Історіографічний аналіз літератури дозволяє хронологічно виділити три періоди, виявивши історичні особливості кожного із них. Проведене дослідження дозволяє автору зробити висновок про те, що незважаючи на наявність даних історіографічних джерел, проблема технічного перевороту у Наддніпрянській Україні в ХІХ столітті потребує цілеспрямованого комплексного вивчення.