«Помаранчева революція» в Україні: концепції, інтерпретації, оцінки - Горак, В. (Історіографічні дослідження в Україні, 2016)
Автор аналізує концепції помаранчевої революції 2004 р. і визначає ступінь їх відповідності історичній правді.