Соборницькі прагнення українців Буковини восени 1918 р. - Добржанський, О.В. (Український історичний журнал, 2009)
У статті висвітлюються спроби українського населення Буковини реалізувати свої соборницькі устремління в умовах завершення Світової війни та розпаду Австро-Угорської імперії. Показані внутрішні та зовнішньо-політичні чинники, які стали на заваді втілення в життя цих прагнень.