Знаки влади: організація та форми репрезентації верховної влади у Київській Русі - Ричка, В.М. (Український історичний журнал, 2009)
Статтю присвячено вивченню знакових символів князівської влади Київської Русі. Автор окреслив предметний ряд та спробував виявити символічний зміст головних атрибутів влади, за допомогою яких відбувалися її інституціоналізація, подальша ритуалізація та організація церемоніальних форм репрезентації.