Реліквії козацтва в контексті українсько-російських переговорів щодо їх повернення (1920-1930-ті рр.) - Кот, С.І. (Український історичний журнал, 2009)
У статті висвітлюється питання повернення в Україну реліквій козацтва під час україно-російських переговорів про обмін культурними цінностя-ми в 1920–1930-х рр. На підставі архівних документів зроблено висновки про загалом успішні підсумки переговорів та підтверджується факт передачі до України з провідних російських музеїв значної кількості козацьких прапорів та інших пам’яток. З’ясовується подальша доля повернутих реліквій українського козацтва.