II Міжнародна конференція «Історія – ментальність – ідентичність» - Зашкільняк, Л.О. (Український історичний журнал, 2009)
Організована спільними зусиллями вчених Познанського університету ім. А.Міцкевича, Жешувського університету ім. Королеви Ядвіґи й Львівського національного університету ім. І.Франка II Міжнародна конференція «Історія – ментальність – ідентичність» відбулася 23–24 вересня 2008 р. у містечку Обжицьк, поблизу Познані (Польща).