Про храм Партенос - верховної богині Херсонеса Таврійського - Русяєва, А.С. (Український історичний журнал, 2009)
У статті наводяться основні концепції походження культу Партенос та її храму у Херсонесі Таврійському. На підставі стислого розгляду нових досліджень піддається сумніву твердження, що головний полісний храм Партенос з кінця V–IV ст. до н.е. по 325 р. н.е. мав назву Парфенон (Партенон).