Методологічні засади й понятійний апарат архівознавства - Матяш, І.Б. (Український історичний журнал, 2009)
У статті висвітлено питання внутрішнього змісту архівознавства як науки, репрезентовано основні терміни та поняття, проаналізовано особливості методів та визначено зв’язки з іншими науковими дисциплінами.