II наукові читання, присвячені пам’яті професора А.М.Черненка «Питання політичної історії України та Росії» - Шляхов, О.Б. (Український історичний журнал, 2009)
24 квітня 2009 р. в Дніпропетровському національному університеті ім. Олеся Гончара відбулися II наукові читання з проблем політичної історії України і Росії, присвячені пам’яті відомого вітчизняного вченого й педагога, д-ра іст. наук, багатолітнього декана історичного факультету А.М.Черненка (1926–2000 рр.). Безпосереднім організатором читань виступила кафедра української історії та етнополітики ДНУ, яку з 1980 по 1990 рр. очолював Анатолій Михайлович.