До ювілею відомого українського історика Марини Володимирівни Скржинської - Матях, В.М. (Український історичний журнал, 2009)
У серпні 2009 р. свій славний ювілей відсвяткувала відомий вчений-антикознавець, доктор історичних наук Марина Володимирівна Скржинська.